Værelsesstandard
Hotelværelser med eget bad og toilet.
okt - dec fra 12.200,-
jan - mar fra 12.750,-
Velkommen til vores mest omfattende Islandsrejse. Med lejebil kommer I rundt på øen via rigsvej 1, og oplever den islandske naturs ekstreme og smukke seværdigheder. I kører over højdedrag, gennem lavafelter, langs vilde kystlinjer, fjorde og storslåede gletsjere. Et af højdepunkterne på rejsen, til forskel fra rejsen med 7 nætter, er Snæfellsnes-halvøen, som troldbinder med sin magiske natur. Rejsen er en af vores populæreste under sommerperioden og du kan forlænge den med yderligere en nat, hvis du ønsker mere tid i Reykjavík.
Afgange 2024-2025: oktober - marts; daglig.
Dagligt direkte fly fra København og under maj - september også fra Billund mandage og fredage
Samlet kilometertal: 2330 km (50-320 km/dag)
Indgår og tilvalg
Beskrivelse dag for dag
I lander i Keflavík lufthavn om morgenen eller om eftermiddagen. Jeres udlejningsbil henter I i lufthavnen. En perfekt start på jeres Islandstur, er at tage et afslappende bad i den berømte Blå Lagune(OBS! Entré skal bookes inden). Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på vejen mellem Keflavíks lufthavn og Reykjavík. Vandet holder en varm og indbydende temperatur på 36-39° året rundt. På pladsen finder I også en indendørs lagune og en geotermisk sauna og en fin restaurant.
Med fornyet kraft efter det velgørende bad, kører I siden videre til Reykjavík og jeres første overnatning. I har mulighed for at udforske Reykjavík på egen hånd under dagen/aftenen, afhængigt af hvilket fly I ankommer med.
Denne dag besøger I nogle af de mest interessante og berømte seværdigheder i Island. Det første stop langs ruten er Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Vi anbefaler at I vandrer ind i Almannagjá-sprækken, og derefter ned til feltet, hvor det islandske Alting blev grundlagt allerede under 900-talet.
I fortsætter derefter mod det verdensberømte geotermiske område Geysir hvor Strokkur, Islands mest aktive gejser. Med de regelmæssige udbrud hver femte minut, får I flere chancer for at opleve kildens udbrud hvor en majestætisk vandkaskade kastes op mod himlen. I kan vandre rundt blandt boblende mudderhuller og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kraft lige under fødderne.
Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald, som af mange anses for at være Islands smukkeste. Vandfaldet har to etaper og det er muligt at komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig over kanten og ned i ravinen
I kan også besøge den historisk interessante plads Skáholt, som under mange århundreder var biskoppens residens på det sydlige Island, og sandsynligvis det mest betydningsfulde kulturcentrum i Island. I forsætter efterfølgende til Selfoss hvor I overnatter i området.
I kører syd på og ned mod den sydlige kyst, hvor I passerer vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to ophold I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan I bevæge jer ind bag vandfaldet, og ved Skógar finder I et interessant museum som viser det historiske Island.
I kører mod byen Vík og hvis I har tid under eftermiddagen kan I besøge de smukke klipper ved Dyrhólaey som er rigt beboet af lunder. Fuglene kan ses frem til midten af august, inden de forsvinder ud på havet, men Dyrhólaey er uden tvivl et besøg værd selv om lunderne ikke er der.
Fra Vík kører i gennem sletten Mýrdalssandur og passerer det golde lavafelt Eldhraun. Det er også muligt at runde Eldhraun mod syd og passere det afsides beliggende landbrugsområde Medalland, inden I atter kommer til hovedvejen ved byen Kirkjubaejarklaustur, hvor I overnatter i området.
I fortsætter over det fantastiske floddelta Skeidarársandur, hvor I under Vatnajökulls isoverflade kan se sporene efter vulkanudbrud, som har forsaget gletsjerflode, som har skyllet alting væk på sin vej. I når hurtigt til nationalparken Skaftafell ved siden af gletsjeren Vatnajökull, som er Europas største gletsjer med Islands højeste bjergtop Hvannadalshnúkur (2119 meter over havets overflade).
Ved Vatnajökulls fod ligger gletsjerlagunen Jökulsárlón. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I gletsjertungerne træder den tusindårige ismasse frem med sin rene og klare blå farve. Fra lagunen løber en cirka én km lang flod ud i Atlanten. Hvis du er heldig, kan du se nysgerrige sæler, stikke hovedet op i brændingen. I har mulighed for at tage på en kortere bådtur ud på gletsjerlagunen blandt isbjergene (mod betaling). I fortsætter til byen Höfn, hvor I overnatter i området.
I fortsætter langs med kysten og passerer små fiskersamfund, bl.a. Djúpivogur. Kystlandskabet ændrer karakter og overgår i stejle bjergsider og afgrundsdybe fjorde, hvor standpiller står som statuer mod himlen.
For at komme til Egilsstadir vælger I enten "fjordruten", hvor I passerer fiskerbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedvejen over højfjeldspasset Breiddalsheidi. Overnatning sker i området omkring Egilsstadir, landets østlige handelscentrum.
Om morgenen kører I gennem højlandets ørkenlandskab, som leder tankerne til landskabet på månen. I kan lave en kort afstikker til gården Möðrudalur, en af de mest isolerede gårde i Island, her finder I også en indbydende, gammel café. Efterfølgende drejer I af mod nord og kommer frem til det mægtige vandfald Dettifoss, Islands mest kraftfulde vandfald. Faldhøjden er på imponerende 44 meter og vandmasserne afgiver et meget imponerende drøn!
Efter besøget med Dettifoss kan I enten køre tilbage til vej nr. 1 og fortsætte direkte til Mývatn eller fortsætte mod nord og køre halvøen Tjörnes rundt. Hvis I vælger det sidste alternativ, fortsætter I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest, Sleipner. Derefter fortsætter I langs den smukke kystlinje på halvøen Tjörnes til I kommer til den charmerende fiskerbyn Húsavík. Húsavik, plejer at kaldes Europas centrum for hvalsafari, og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Chancen for at se hvaler i Skjálfandibugten er stor, næsten hundrede procent, ifølge arrangørerne. Hvis I er heldige kan i se pukkelhvaler, brydeshvaler, spækhuggere, vågehvaler, delfiner og nogen gange til og med blåhvaler, den største af dem alle. I overnatter i området omkring Mývatn/Húsavík.
Dagen tilbringes i naturreservatet omkring søen Mývatn, et af Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og så selve søen, med sin variationsrige flora og fauna. Der ligger en turistinformation, som kan være behjælpelig med kort og forslag på passende vandreruter, samt yderligere information om området.
I kan besøge de forvredne lavaformationer ved Dimmuborgir, udforske kraterne ved Skútustaðir eller besøge Námaskarð, et vulkansk område hvor sulfatgasser og dampe strømmer op af jorden, samt vulkanen Krafla. En 2-timers vandring fører jer til den vulkanske sprække Leirhnjúkur, hvor der fandt vulkanudbrud sted, så sent som i 1984. I området finder I også et naturligt friluftsbad, som minder om Den Blå Lagune, og er et besøg værd for den, der søger afslapning efter nogle dages strabadser. Från Mývatn kører I nord på mod Akureyri og passerer det meget smukke vandfald Goðafoss. Senere kommer I til Akureyri, Islands anden storby. Overnatning sker i Akureyri området.
Akureyri er en hyggelig by med en flot moderne kirke, en interessant botanisk have, butikker, caféer og et stort friluftsbad. Fra Akureyri følger I vej 82 til Dalvík og Olafsfjördur. I kører gennem en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en smuk, lille by i det nordlige Island, som under starten af 1900-tallet voksede frem som et fiskericentrum. Turen fortsætter videre til Skagafjördur, et område som er kendt for sit fine hesteopdræt.
Der er også to andre pladser i Skagafjördur som er historisk interessante at besøge: Den tidligere residens for biskoppen i det nordlige Island, i Hólar, og det lille fiskersamfund Hofsós. Hólar var et vigtigt kulturcentrum under middelalderen og ligger på den østre side af fjorden. Beliggende I en smuk fjelddal finder I den gamle kirke, som indehar værdifulde kunstskatte, hvilket er ualmindeligt i Island. Hofsós blev kendt i slutningen af 1800-tallet for den havn, hvorfra mange islændinge udvandrede til den nye verden i jagten på et bedre liv. Der findes er emigrationscenter ved den gamle havn som fortæller historien. Vi anbefaler et besøg ved den gamle bondegård, Glaumbær (vej 75) og ved kirken Viðimýri. Kør via Blönduos for at komme til Hrutafjördur-området, hvor I overnatter.
I dag kører I sydpå til Snaefellsnes-halvøen, hvor I kan gøre holdt ved Haukadalur og rekonstruktionen af Erik den Rødes hjem, far til Leifur Eiriksson, den første europæer, som sejlede til Amerika. Kør derefter til Stykkisholmus, en charmerende by med udsyn over Breidafjördur-vigen. Hvis I har tid kan I også stoppe ved Bjarnarhöfn, hvor I finder et haj-museum.
Kør derefter videre langs med halvøens nordlige kyst og oplev typiske islandske fiskerbyer. Halvøen er kendt for sin natur, med Snæfell-gletsjeren som et af de typiske træk. På vejen er det en god idé at gøre stop ved den efterladte fiskestation Djúpalónssandur og fiskerbyen Arnarstapi med sin naturlige havn med basalt-formationer. Fortsæt derefter til Búdir med den smukke trækirke omgivet af et magnifikt lavafelt. Overnatning sker på Snaefellsnes-halvøen.
I dag kører I ud på vej 54 på Snaefellsnes-halvøen til Borgarnes. Lav et stop ved Gerdubergs basalt-formationer, øst for vej 54 tæt på Ytriraudamelur, eller tag en vandretur i det billedskønne Eldborg-krater. Når I kommer frem til Borgarnes er det en god idé at besøge The Settlement Center museum.
Derefter kan I fortsætte på vejen fra Borgarnes mod Reykholt, eller også kører I direkte til Reykjavik. Hvis I vælger at køre mod Reykholt kan I besøge Deildartunguhver, som er Islands mest kraftfulde varme kilde. Derefter fortsætter I mod Reykholt, hvor den store islandske skjald Snorre Sturlasson levede og blev drabt under 1200-tallet. I kan besøge en permanent udstilling om ham i Snorrastofa. Cirka 20 km øst for Reykholt bør I besøge naturfænomenet Hraunfossar, hvor klart kildevand vælter ud fra et laveområde og strømmer ned i elven Hvítá.
Et stenkast op ad strømmen finder I vandfaldet Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge legenden fik sit navn efter at to børn var druknet i vandmasserne. Fra Barnafoss kører I tilbage i retning mod Borgarnes og derefter videre mod Reykjavik. Overnatter gør I i Reykjavik.
Hjemrejse enten tidlig morgen eller om eftermiddagen. I kører fra Reykjavík til Keflavík (cirka 45 min.) og afleverer bilen i Keflavíks lufthavn i forbindelse med hjemrejsen.
Hotelværelser med eget bad og toilet.
Vår Comfort-kategori tilbyr sjarmerende rom på landhoteller, gjestehus eller gårdshus, alltid med private baderomsfasiliteter. De er den perfekte basen for avslapning etter dagens eventyr på Island, og før neste dags sightseeing. Du får også nyte en daglig frokostbuffé, inkludert i hver overnatting.
Eksempler: Hótel Klettur, Hótel Dyrhóley, Hótel Hallormsstaður.